За собственици

Порталът Niva.bg е организиран в две части: публична част и електронна платформа за търговия, предназначена за регистрирани в нея посредници. Само те могат да осъществяват директно сделки в е-платформата и да участват в аукциони в реално време.

Платформата прехвърля автоматично в публичната част на портала - информацията за предстоящите аукциони, текущите оферти за продажба и аренда, резултатите от изминалите аукциони и сключените сделки за продажба и аренда.

Ако сте собственик на земя, която искате да продадете или отдадете под аренда, или искате да инвестирате в земя без да се занимавате с това професионално - изберете си посредник от списъка в сайта и се свържете с него. При избор на посредник обърнете внимание на неговия рейтинг, опита и натрупаните сделки в Niva.bg.

Ако инвестирате в земеделска земя професионално, и имате намарение да купувате и продавате активно, както и да управлявате сами собствената си земя - станете посредник.

Ако сте от големите участници на този пазар (фонд, АДСИЦ или професионален инвеститор) и искате потенциални продавачи, купувачи и арендатори да научат за вас и да ви намират лесно – може да създадете свой профил в Niva.bg. Важно е да поддържате актуален списък на землищата, в които оперирате.

Информирайте се за текущите офертни цени на дка, както и за цените на сключените сделки в разделите „Продажби”, „Аренда” и „Аукциони” във вашето и съседните землища. Порталът предоставя възможност за преглед и на обобщени данни.

Следете актуалните новини свързани с земеделската земя и земеделския сектор събрани на едно място! Сайтът поддържа архив на новините с над 3 годишна история – открийте нужната ви информация по ключова дума.

За да участвате в дискусиите е нужно единствено да се регистрирате в сайта.